Tarot karte – pomen

tarot karte pomen - kaj je treba vedeti

Tarot karte so orodje, ki se že stoletja uporablja za vedeževanje in pridobivanje vpogleda v prihodnost. Sestavljene so iz 78 kart, ki se delijo na veliko arkano (22 kart) in malo arkano (56 kart). Vsaka tarot karta ima svoj simbolni pomen in interpretacija vsake karte je odvisna od konteksta in položaja karte v določeni otvoritvi.

Zgodovina tarot kart

Zgodovina tarota se začne v srednjem veku, kjer so bile karte sprva uporabljene kot igralne karte. Kasneje so igralne karte postala takoimenovana mala arkana, ki se ji je dodalo 22 kart velike arkane. Tako so se karte malo po malo razvile v orodje za vedeževanje in danes so tarot karte zelo priljubljene med ljudmi, ki iščejo vpogled v svojo prihodnost.

Vabim vas, da mi za sms vedeževanje pošljete sms ali pa me pokličete za vedeževanje po telefonu ter vprašate okoli vaše prihodnosti. Tarot karte bom uporabila za vsa vaša vprašanja okoli ljubezni, službe, denarja, počutja, intimnih prijateljstev in ostalega.

Vsaka tarot karta ima svoj pomen

Vsaka tarot karta ima svoj simbolni pomen in interpretacijo, ki je odvisna od konteksta in položaja karte v določeni otvoritvi. Na primer, karta velike arkane Norec predstavlja začetek novega cikla ali potovanje, medtem ko karta velike arkane Stolp pa predstavlja spremembe, ki so lahko neprijetne, a so lahko tudi nujne za naš razvoj.

Tarot karte se najpogosteje uporabljajo za vedeževanje, za vpogled v prihodnost in za raziskovanja samega sebe. Ko se odločimo za uporabo tarota, se običajno osredotočimo na vprašanje, ki ga postavimo, in nato mešamo karte ter jih eno po eno položimo na mizo v otvoritev, ki je lahko sestavljena iz ene karte, dveh, treh ali 12 ali 36 kart, lahko je tudi kako drugo število kart, vse je odvisno od otvoritve. Vedeževalec ali vedeževalka nato interpretira simbole na kartah, povezuje karte med sabo in skuša odgovoriti na vprašanje, ki smo ga postavili.

Tarot karte so orodje za pridobivanje vpogleda v prihodnost

Vendar je pomembno razumeti, da prihodnost ni dokončno določena in da imamo vedno prostor za spreminjanje svoje usode. Tarot nam lahko pomaga razumeti, kaj se lahko zgodi v prihodnosti, vendar to ni nujno. Ker s tistega malo svobodne volje lahko spreminjamo, minimalno pa vendar, naše odločitve in dejanja.

Poleg uporabe za vedeževanje se tarot karte uporabljajo tudi za meditacijo in samorazvoj. Tarot karte lahko služijo kot orodje za raziskovanje lastnih misli in občutkov, ki nas lahko vodijo do boljšega razumevanja samega sebe in sveta okoli nas.

Vedeževanje s tarot kartami se razlikuje od drugih oblik vedeževanja

Tarot vedeževanje zahteva večjo mero razumevanja in interpretacije simbolov na kartah. Tarot otvoritve velikokrat niso enostavne, ker je potrebno poznavanje simbolike tarot kart kot tudi poznavanje otvoritve in poznavanje vseh nijans, ki jih to prinaša s sabo. Nam pa lahko pomaga ne samo končne odgovore ampak je lahko to tudi orodje za raziskovanje naših lastnih notranjih procesov in razumevanja situacij v našem življenju.

Dobro je vedeti, ko se uporablja tarot karte

Vsaka interpretacija kart je pravzaprav odvisna od vedeževalca ali vedeževalke same. Različni vedeževalci in različni vedeževalci bodo morda imeli različne interpretacije kart, zato je pomembno poiskati vedeževalca ali vedeževalko, ki nam bo sedla, ustreza in ki bo razumel / razumela vaša vprašanja na pravi način.

Poleg klasičnega tarota obstaja tudi veliko drugih vrst tarota, kot so angelski tarot, ezoterični tarot in drugi. Vsaka vrsta tarota ima svoj unikaten pomen in interpretacijo, zato je pomembno raziskati različne vrste tarota, da bi našli tisto, ki nam najbolj ustreza.

Seznam tarot kart pomen velike in male arkane

Tarot karte pomen velike arkane

Norec, Čarovnik, Svečenica, Cesarica, Cesar, Papež, Ljubimca, Kočija, Puščavnik, Kolo sreče, Pravica, Obešenec, Smrt, Ravnovesje, Hudič, Stolp, Zvezda, Luna, Sonce, Prebujenje, Svet

Tarot karte male arkane ČAŠE

As čaš. Dvojka čaš, Trojka čaš, Štirica čaš, Petica čaš, Šestica čas, Sedmica čaš, Osmica čaš, Devetica čaš, Desetica čaš, Paž čaš, Vitez čaš, Kraljica čaš, Kralj čaš

Tarot karte male arkane PALICE

As palic, Dvojka palic, Trojka palic, Štirica palic, Petica palic, Šestica palic, Sedmica palic, Osmica palic, Devetica palic, Desetica palic, Paž palic, Vitez palic, Kraljica palic, Kralj palic

Tarot karte male arkane MEČI

As mečev. Dvojka mečev, Trojka mečev, Štirica mečev, Petica mečev, Šestica mečev, Sedmica mečev, Osmica mečev, Devetica mečev, Desetica mečev, Paž mečev, Vitez mečev, Kraljica mečev, Kralj mečev

Tarot karte male arkane KOVANCI

As kovancev. Dvojka kovancev, Trojka kovancev, Štirica kovancev, Petica kovancev, Šestica kovancev, Sedmica kovancev, Osmica kovancev, Devetica kovancev, Desetica kovancev, Paž kovancev, Vitez kovancev, Kraljica kovancev, Kralj kovancev