Namen meditacije je pomembna odločitev

By | 2. marca, 2021
namen meditacije je vsakemu pomemben

Meditacija je pojem, ki si ga veliko new age skupin razlaga vsaka po svoje. Razumljivo. Vsaka new age skupina ima svoja pravila, svoja prepričanja, svoj način delovanja. In vsaka skupina ima svoj namen meditacije.

Nekdo bo trdil, da se brez enournega posvečanja meditaciji na dan ne more doseči ničesar. Nekdo drugi bo trdil, da brez celodnevnega sedenja pri miru ne moremo doseči posebnih stanj in da je vse drugo brezveze. Mnogi vas bodo vabili na tedenske meditacije, na katerih se bo preprevalo mantre ali sledilo vodeni meditaciji.

Kaj je torej pravilna meditacija?

Ni odgovora. vse meditacije so pravilne meditacije. Kdor trdi drugače pomeni, da ga morda skrbi, da njegova ni pravilna meditacija. V bistvu je pa tako, da je za vas, ki to berete, pravilna meditacija tista, po kateri začutite sebe in svojo dušo. Pravilna meditacija je tista,ki se vas dotakne in ki prinaša rezultate. 

Sita sem že teorij, sita sem že teoretičnega razlaganja kaj je in kaj ni, potrebno je vse preveriti v praksi in delati samo tisto kar vam prinaša rezultate. 

Meditirati dlje, da bi se doseglo več …

Seveda je dobro meditirati dlje, da bi se doseglo več. To je tako kot pri vsaki stvari. Dlje kot jo počnete boljši postajate in rezultati se potem bolje pokažejo. Pa vendar to ne pomeni, da so kratke meditacije napačna stvar. Ker cilj meditacije ni samo doseganje nekega višjega stanja ampak tudi to, da najdete samega sebe. Zato je za nekoga, ki ima poln dan obveznosti, že meditirat dvakrat po deset minut, lahko veliko razodetje, če lahko temu tako rečem. 

Ker ko človek meditira, je sam s sabo. Ko se meditira, se stopi v stik s svojimi željami, pričakovanji, strahovi, demoni .. pač odvisno kako se človek tega loti. Zato pravijo, da je treba pri meditaciji izpraznit glavo in da je to pravzaprav “fora” meditacije. Ja … začetna “fora”, začetno bistvo, to marsikdo pozabi dodati.

Namen meditacije? Vsak ima svoj namen

V dandanašnjem svetu postaja namen meditacije to, da človek poišče samega sebe in da v sebi poišče vrelec mladosti, zen prostor, oazo miru v kateri je sam s sabo in v kateri mu nihče ne more škoditi. Bistvo meditacije je poiskati sebe in najti moč iz tega. 

V okolici vsakega izmed nas je neverjetna količina negativne energije. Dejansko je potrebno pozitivno energijo iskati z lupo. Ne verjamete? Ustavite se za trenutek in razmislite koliko lepih novic in lepih misli ste imeli danes in koliko bombardiranja slabih stvari ste prejeli iz okolice in s strani samega sebe. 

In, če pogledam s stališča vedeževalke ali jasnovidke, ki se dan za dnevom ukvarja samo z ljudmi, ki imajo te energije preko glave, je še kako pomembno, da se lahko jasnovidka ali vedeževalka umakne v meditacijo, prečisti same sebe teh negativnih energij, ki so prisotne v težavah ljudi, ki razlagajo svoje težave. 

Če nadaljujem ….

Umirjanje duha in življenja s pomočjo meditacije

Umirjanje duha, umirjanje življenja … to je bistvo meditacije na začetku. Moj nasvet je, da pobrskate po internetu meditacije, lahko greste recimo na Youtube in vpišete pojem meditacije. naj vam pomagam, tukaj je link

Z meditacijo lahko rešite marsikatero vašo težavo. Lahko jo uporabljate za relaksacijo, pa da lažje zaspite in podobno. Vodene meditacije so nekaj zelo dobrega za vse tiste, ki izgubljate osredotočenost in niste sposobni sami speljat meditacij do konca. Tisti, ki vodijo meditacije, ponavadi razumejo kako se to gre, vedo kako vas zapeljati in poznajo poti, ki so vam morda ta trenutek še zakrite.

Vseeno je potrebno pri meditaciji popaziti na določene stvari

Potem pa pazite … v duhovnem svetu na vas prežijo vse vrste entitet, tako dobre kot slabe. Zato se je treba pred meditacijo malo pripravit. Ampak ja, za osnovne potrebe vsakega človeka, je treba najprej doseči umirjanje duha, umirjanje vibracij in že to prinese neverjetno dobre rezultate vsakemu, ki se posveti meditaciji več kot samo parkrat.