Pomagajmo si sami: Gayatri mantra

By | 3. novembra, 2018
Gayatri mantra je čudovitega, nekaj zelo posebnega.
To je mantra, ki je stara že preko 4.000 let in je bila dana človeku, da bi postal bolj duhoven.
To je mantra svetlobe. Kjer je svetloba, teme ni, negativnih energij ni. Mantra predstavlja vaš ščit pred negativnimi silami, pred negativnimi energijami, ki prežijo za vami dan za dnem. Vsakič, ko greste skozi mantro, ščit postaja vedno močnejši in močnejši. Skozi njega lahko prodre samo svetloba, samo ljubezen.
Lahko bi rekli, da je to mantra, s katero lahko premagate vse strahove, vse težave in se zaščitite in obranite pred še tako nevarnim ali živčnim nasprotnikom.
Obstajata dve verziji Gayatri mantre: krajša in daljša verzija. Krajša verzija je znana vsem, daljša pa manjšemu številu ljudi. Sama priporočam daljšo verzijo. No, morda tega ne razumete. To morate preizkusiti.
.
Najbolje je delati Gayatri mantro takrat, ko sonce vzhaja in ko sonce zahaja. To doda mantri še posebno moč. Ker pa velika večina med vami dela, ima službene obveznosti, otroke in družino, je čakanje na sončni vzhod ali zahod praktično zelo težko izvedljivo. Tako lahko mantro izvedete zjutraj, ko vstanete, ali pa zvečer v postelji pred spanjem.
.
Mantro je potrebno ponoviti najmanj trikrat, lahko pa jo ponovite večkrat, tudi 108 krat ali 540 krat. Vse je odvisno od vaše zavzetosti in časovne razpolage. Če le imate dovolj časa, priporočam 108 ponovitev.
.
Mantro lahko uporabljate tudi za zdravljenje, za posvetitev hrane (s tem jo revatilizirate),…..
Besedilo gre takole:
om bhuh
om bhuvaha
om swaha
om maha
om janaha
om tapaha
om satyam
om tat savitur varenyam
bhargo devasya dhimahi
dhiyo yonaha prachodayat